DŻEM DERENIOWY Z KSYLITOLEM

DŻEM DERENIOWY Z KSYLITOLEM

Dżem Dereniowy z ksylitolem (cukier brzozowy) to słodki smak i lekko kwaskowaty. Wyjątkowe owoce pochodzą z ogrodu dereniowego w obszarze "Natura 2000"
Warto go dodać do chleba z masełkiem, idealny do mięs a z serami
smakuje jak nic na świecie.

P.S -  Ksylitol to popularny zamiennik zwykłego cukru. Ksylitol fiński pomaga przywracać równowagę kwasowo-zasadową w ustach i zapobiegać próchnicy. Jego niski indeks glikemiczny sprawia, że nie powoduje skoków cukru we krwi. Poza tym może korzystnie wpływać na mikroflorę jelit – nazywany bywa naturalnym prebiotykiem.
Masa netto: 185 g. 

18.39/ Sztuka
Do koszyka Dostępność: 4 szt. Wysyłka: Polska

Składniki

Owoce derenia pochodzące z ekologicznego sadu, woda, ksylitol (cukier brzozowy), pektyna.

Producent

Pan Remigiusz wraz z rodziną jest założycielem gospodarstwa rolnego "Ryś Podkarpacki" od 1997 roku. Położone jest w Polskich Karpatach Wschodnich (Park Krajobrazowy Pogórza Przemyskiego i Natura 2000). To tutaj znajduje się sad owocowy derenia, który kieruje się własnymi prawami natury. Dereń jadalny, dereń właściwy (łać. Cornus mas) - to gatunek rośliny z rodziny dereniowatych, zaliczany do roślin długowiecznych. Bogaty w witaminy i związki mineralne, takie jak: potas, wapń, magnez, a także żelazo, cynk, miedź. Zbiory derenia to ręczna praca w czasie której Pan Remigiusz z rodziną ocenia stan dojrzałości i barwy. Wspaniali ludzie i wielka pasja! 

Zobacz również

ŚNIADANIE

DEREŃ BEZ PESTKI

16.38
HEJ DEREŃ

DŻEM DERENIOWY

15.62
HEJ DEREŃ

MIÓD KREMOWANY Z DERENIEM LIOFILIZOWANYM

22.05
HEJ DEREŃ

PIWNY DŻEM DERENIOWY

16.76

Odwiedź nasz profil na instagramie

Zapraszam na zakupy & Karpacką Przygodę

Krzysztof Lonc & Karpacki Zbój

Jesteśmy razem